Strijkkralen Nabbi Biobeads

Nabbi Biobeads is een een lokaal geproduceerd merk uit Zweden. 

In 1958 werd door Munkplast AB gestart met de productie van de strijkkralen. In eerste instantie nog van PVC, maar toen in 1990 het bedrijf werd overgenomen maakt ze gelijk de overgestap naar polyetheen. Dit was het meest milieuvriendelijke materiaal van die tijd. In de loop van de jaren is Munkplast blijven streven naar het gebruik van zo duurzaam mogelijke materialen. Om deze reden is ook de overstap gemaakt naar NABBI Biobeads.

Duurzaam en lokaal geproduceerd

NABBI BioBeads en Bioborden zijn gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal geproduceerd door GAIA Biomaterials AB in Helsingborg Zweden. Biodolomer bevat natuurlijk voorkomende grondstoffen uit de Scandinavische landen. Een voorbeeld hiervan is koolzaadolie uit Zweden en krijt uit Noorwegen. In de fabriek in Uppsala worden hier NABBI BioBeads van gemaakt.  De verpakking is gemaakt van papier en cellofaan, een cellulosefilm afkomstig uit het bos.

Voordelen van NABBI Biobeads

 • De kralen en borden zijn biologisch afbreekbaar.
 • Vermindert CO2 in de atmosfeer en gaat de opwarming van de aarde (GWP) tegen.
 • Is zwaarder dan water en wordt daarom niet gemakkelijk weggeveegd.
 • Draagt niet bij aan verhoogde hoeveelheden microplastics.
 • De hoeveelheid water die wordt gebruikt bij de productie van Biodolomer bedraagt iets minder dan een tiende van de hoeveelheid die wordt gebruikt om PE van suikerriet te produceren.
 • Biodolomer wordt geproduceerd in Zweden en bestaat onder meer uit Zweedse koolzaadolie en krijt uit de Scandinavische landen.
Sorteer op
 • NABBI Biobeads - Strijkkralen Mix Colours (1000 stuks)
  NABBI Biobeads - Strijkkralen Mix Colours (1000 stuks)

  Strijkkralen mix colour 1000 stuks van NABBI BioBeads. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit de Scandinavische landen. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 3,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralen Mix Pastel (1000 stuks)
  NABBI Biobeads - Strijkkralen Mix Pastel (1000 stuks)

  Strijkkralen mix pastel 1000 stuks van NABBI BioBeads. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit de Scandinavische landen. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 3,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Egel
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Egel

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeads in de vorm van een egel. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 1,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Vos
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Vos

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeadsin de vorm van een vos. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 1,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Eekhoorn
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Eekhoorn

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeadsin de vorm van een eekhoorn. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 1,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Eland
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Eland

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeadsin de vorm van een eland. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 1,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Hart
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Hart

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeadsin de vorm van een eland. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 1,49
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Click Together (Vierkant)
  NABBI Biobeads - Strijkkralenbord Click Together (Vierkant)

  Strijkkralenbord van NABBI BioBeadsin de vorm van een eland. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 2,75
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Farm Live
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Farm Live

  Strijkkralenset Farm Life van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Little World
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Little World

  Strijkkralenset 'Little World' van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Best Friends
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Best Friends

  Strijkkralenset 'Best Friends' van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Harverst
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Harverst

  Strijkkralenset Harvest van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Dinosaurs
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Dinosaurs

  Strijkkralenset Dinosaur van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
 • NABBI Biobeads - Strijkkralenset Forest
  NABBI Biobeads - Strijkkralenset Forest

  Strijkkralenset Forest van NABBI BioBeads met 1500 kralen. Gemaakt van Biodolomer, een biologisch afbreekbaar materiaal van natuurlijk voorkomende grondstoffen uit Scandinavië. Biologische afbreekbaar, geen microplastic.

  € 15,99
© 2019 - 2024 Juffrouw Pauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel