beyondbun

Beyonbun (Elva Senses) uit Parijs is een merk met een nieuwe generatie eigentijdse, duurzame en hippe babyspullen. Hun collectie is niet alleen prachtig. Het biedt baby's en peuters ook de mogelijkheid om de sensorische en cognitieve ontwikkeling te verbeteren. Hun missie is dan ook het creëren van producten en speelgoed voor in de kinderkamer die de hersenen van baby's een boost geven, Daarbij zien zij het bieden van een schonere aarde als een van de grootste geschenken die ze kinderen kunnen geven. Daarom gebruiken zij duurzaam gerecycled materiaal voor hun producten.

Het begin 

Als in 2004 een jongen wordt geboren met een zeldzame oogziekte die volledige blindheid veroorzaakt, gaat zijn moeder op zoek naar iets dat hem troost kan bieden tijdens onderzoeken en operaties. Ze vindt een dot-deken met kleine belletjes. De artsen merken een toegenomen kalmte en bewustzijn bij de jongen als hij contact heeft met de deken. 

Hierdoor geïntrigeerd besluit zijn moeder dekens te schenken aan het ziekenhuis en lanceert zij de eerste commerciele lijn onder de naam Karma Kidz. 

Als de huidige eigenaresse, Pernille Brostrup, het enthousiasme bij haar zoon ziet voor de dekens besluit zij het bedrijf over te nemen. Om babyproducten verder te innoveren gaat zij de samenwerking aan met het Touch en Research Centrum in Miami. Op basis van hun onderzoeken wordt het breiproces zodanig aangepast dat er unieke sensorisch stof met bubbels ontstaat. Dat ook nog eens is gemaakt van een bijzonder materiaal. Namelijk gerecyclede waterflessen. Hiermee wordt voorkomen dat deze flessen in oceanen en op stortplaatsen terechtkomen. Daarnaast wordt door het gebruik van de petflessen 30 tot 55% energie bespaard. 

Hoe werkt dit? De ingezamelde petflessen worden gesteriliseerd, gedroogd en tot kleine chips vermaken. Deze chips worden verwarmd en door een spinner geleid om draden te maken die op klosjes worden gewikkeld. De vezel wordt vervolgens door een krimpmachine geleid om een donzige wollige textuur te creëren. Dit garen wordt gebreid tot een polyesterweefsel. 

 

 

Sorteer op
 • Beyondbun - Tacitus Octo Knuffel
  Beyondbun - Tacitus Octo Knuffel

  Tacitus, de lieve octopus uit de Elva Senses serie van Beyondbun is het ideale vriendje voor baby's. De knuffel stimuleert de tastzin, motoriek en cognitieve vaardigheden. Biedt geborgenheid. Gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 19,95
 • Beyondbun - Talula Octo Knuffel
  Beyondbun - Talula Octo Knuffel

  Talula de lieve roze octopus uit de Elva Senses serie van Beyondbun is het ideale vriendje voor baby's. De knuffel stimuleert de tastzin, motoriek en cognitieve vaardigheden. Biedt geborgenheid. Gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 19,95
 • Beyondbun - Tully Octo Knuffel
  Beyondbun - Tully Octo Knuffel

  Tully de lieve witte octopus uit de Elva Senses serie van Beyondbun is het ideale vriendje voor baby's. De knuffel stimuleert de tastzin, motoriek en cognitieve vaardigheden. Biedt geborgenheid. Gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 19,95
 • Beyondbun - Lewis Konijn Doudou Groot
  Beyondbun - Lewis Konijn Doudou Groot

  Lewis, het schattige konijn knuffeldoekje van Beyondbun is het ideale vriendje voor pasgeboren baby's. Het superzachte konijntje met 6 mm hoge sensorische bubbels prikkelt de tastzin. Voor 99,5% gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 29,95
 • Beyondbun - London Konijn Doudou Klein
  Beyondbun - London Konijn Doudou Klein

  London, het lieve Beyondbun konijntje knuffeldoekje is het ideale vriendje voor pasgeboren baby's. Het superzachte konijntje met 6 mm hoge sensorische bubbels prikkelt de tastzin. Voor 99,5% gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 19,00
 • Beyondbun - Lily Konijn Doudou Klein
  Beyondbun - Lily Konijn Doudou Klein

  Lily, het schattige konijn knuffeldoekje van Beyondbun is het ideale vriendje voor pasgeboren baby's. Het superzachte konijntje met 6 mm hoge sensorische bubbels prikkelt de tastzin. Voor 99,5% gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 17,50
 • Beyondbun - Leo Konijn Doudou Klein
  Beyondbun - Leo Konijn Doudou Klein

  Leo, het schattige konijn knuffeldoekje van Beyondbun is het ideale vriendje voor pasgeboren baby's. Het superzachte konijntje met 6 mm hoge sensorische bubbels prikkelt de tastzin. Voor 99,5% gemaakt van gerecyclede petflessen.

  € 17,50
© 2019 - 2024 Juffrouw Pauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel