Natural Earth Paint

 

Eigenlijk zegt de merknaam Natural Earth Paint al genoeg. Dit merk is gespecaliseerd in verf gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Een van deze ingrediënten is aarde. Zo gebruikt Natural Earth Paint dus letterlijk de aarde om een veilige en duurzame en milieuvriendelijk verf te maken voor jong en oud.

Naast aarde worden ook biologisch maïszetmeel, arabische gum gebruikt. De mooie warme kleuren zijn afkomstig van natuurlijke minirale pigmenten. Zo wordt de kleur rood gemaakt van natuurlijke ijzeroxide. Ben je benieuwd naar de herkomst van de andere kleuren. Neem dan hier een kijkje voor meer informatie. 

Een van de nadelen van verf vond ik dat het soms zo lastig van handen en kleding is te verwijderen. Bij deze verf heb je daar geen last van. Het is super makkelijk te verwijderen. Ook van tafels ;-). Het fijne van deze verf is ook dat hij sneldrogend is. Mocht je tijdens het verven merken dat je verf wat droger wordt dan kun je er een beetje water bij doen. Dat de verf natuurlijk is kun je ook merken aan de geur. Volgens ons zoontje ruikt het naar bladeren in de herfst.

Wat ook leuk is, is dat je de verf zelf moet maken door de verfprigmenten te mengen met water. Net zoals vroeger de grote meesters Van Gogh en Rembrandt deden. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de verf wilt hebben door meer of minder water toe te voegen. Zo kun je ook vingerverf, waterverf of aquarelverf maken. Heb je per ongeluk toch meer verf gemaakt dan je nodig heben dan kun je deze nog 1 a 2 weken bewaren in de koelkast of invriezen. 

Deze natuurlijke verf is ook te gebruiken als raamverf en zelfs gezichtsverf/schmink. Naast papier kun je ook schilderen op steen, glas en kurk, canvas en zelfs eieren. Wil je het gebruiken voor hout of texiel? Neem dan een kijkje op de site van Natural Earth Paint

De verf, welke wordt gemaakt in de Verenigde Staten, is glutenvrij, GMO vrij, niet giftig, bevat geen synthetische toevoegingen, is vegan en goedgekeurd volgens EN71-3. Omdat de verf natuurlijk is, hecht het op natuurlijke materialen of op een geprimed doek met natuurlijke Gesso. Materialen die niet ademend zijn, met name sommige plastics of canvassen met een te sterke acrylprimer laten de verf niet hechten.

De verpakkingen zijn gemaakt van FSC papier en 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Sorteer op
© 2019 - 2024 Juffrouw Pauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel