Wee Gallery

Na de geboorte van hun zoon in 2002 raakten grafisch ontwerper Suray en haar man leraar Dave gefascineerd door de ontwikkeling van het kinderbrein. Zo kwamen zij erachter dat het zicht van baby's zeer beperkt is en zich vooral worden aangetrokken door eenvoudige maar zich herhalende geometrische vormen in zwart en wit. Rond de 6 maanden beginnen zij dierelijk vormen te herkennen. 

Suray en Dave maakt voor hun eigen kind kunstkaarten in zwart en wit om hem te helpen bij de ontwikkeling van zijn hersenen. Met deze kaarten ontwikkelden zij een planeet van dieren rekening houdend met de verschillende ontwikkelingsfases. Deze kaarten luidden het begin van Wee Gallery in waarbij educatie, kunstzinnigheid en duurzaamheid speerpunten zijn. Inmiddels is Wee Gallary gegroed en heeft een volwardige collectie voor zowel baby's als peuters en kleuters. 

Wee Gallery streeft ernaar om milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Dat betekent dat het gebruik van plastic tot een minimum beperkt wordt. Daarnaast worden materialen vermeden die mogelijk gevaarlijk afvalwater bevatten, zoals PVC. De muurafbeeldingen zijn gemaakt van EVA, een vinylproduct zonder gevaarlijk afvalwater. De bedrukte papieren producten zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier (veelal gerecycled papier) en op soja gebaseerde inkten. Hun katoenproducten worden geproduceerd met GOTS-gecertificeerd biologisch katoen waarbij geen weekmakers worden gebruikt. Hierdoor duurt het een paar keer wassen voordat de katoenproducten superzacht zijn.

Daarnaast werkt Wee Gallery alleen samen met samen met fabrikanten die zich houden aan een gedragscode met ecologisch en sociaal duurzame afspraken. Zo moeten zij ermee instemmen om hun werknemers een eerlijk loon te betalen en goede arbeidsomstandigheden te bieden. 

Sorteer op
© 2019 - 2024 Juffrouw Pauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel